Shift diákszövetkezet applikáció

Minden évben egyre több és több diák vállal munkát valamilyen formában miközben felsőoktatási tanulmányaikat teljesítik. Ennek tudatában azt a kérdést vizsgáltuk:

Hogyan lehet egy olyan applikációt tervezni amely segít a diákoknak abban, hogy anyagi függetlenségük ne menjen tanulmányaik rovására? – A kérdés körüli kutatási és tervezési folyamat szülöttje a Shift nevű alkalmazás, amelynek célja a jelenleg meghatározó diákszövetkezetek digitalizálása.

Kvalitatív kutatások jelzik, a munkavállalás kihatása a tanulmányokra a mentális teher métékétől függ, amennyiben átlép egy tűréshatárt a diákok teljesítménye romlik, az alatt pedig stagnál vagy akár növekedhet is. Ezt a tudást kiegészítve elsődleges kvalitatív kutatási módszerekkel a következő paramétereket határoztuk meg mint kritikus tényezők az alkalmazás sikerességében:

1. Az applikációnak le kell egyszerűsítenie mind a regisztráció, mind a munkára jelentkezés folyamatát.
2. Lehetővé kell tennünk a diákok számára hogy kiválasszák mely órák alkalmasak számukra a munkavállalásra, így biztosítva azt hogy nem kell egyetemi teendőiket háttérbe szorítaniuk.
3. Biztosítanunk kell a diákok számára egy opciót arra az esetre hogyha esetleg egy rájuk automatikusan kiosztott munkát valamilyen okból nem tudnak elvállalni.
Ezeket figyelmben tartva egy olyan alkalmazást terveztünk amely képes megoldani egy diákok ezreinek mindennapját érintő problémát.

  • CategoryApp design, Branding